fredag 31 juli 2015

No sugar added - Smaskig mjölkfri/glutenfri/sockerfri chokladkaka/mellanmål

Idag är det vilodag och dessutom vår stora killes 10-årsdag! Då serveras det ju tårta såklart, men eftersom jag väljer att inte äta socker så äter jag ju inte traditionella bakverk. När man är sockerdetoxad så behövs inte heller mycket sötma för att det ska smaka smaskigt!

Jag bakar en chokladmuffins som faktiskt skulle kunna passera som ett helt okej mellanmål vilken dag som helst ;)



Här är receptet för 2 medelstora muffins:
1 ekologiskt ägg
1 msk kakao av riktigt bra kvalité (jag tycker Kung Markatta har den bästa)
en nypa salt (några korn bara)
ev. en liten nypa chiliflakes om du gillar det
1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokos
1/4 tsk vaniljpulver
en skvätt espresso (eller vatten eller grädde)
20 gram mjölkfritt smör (eller vanligt om du äter mjölk)
1/2 tsk fiberhusk

Vispa ägget pösigt och vänd sedan ner alla torra ingredienser utom fiberhusken, tillsätt espresso och smör och vänd sist ner fiberhusken. Låt stå ca 5 minuter och häll sedan i muffinsformar.

Grädda 15 minuter i 175 grader.

Jag serverar med frysta/färska bär och inget mer :) men det väljer du ju själv hur du vill ha det ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina