tisdag 30 juni 2015

Pt-pass # 17 kinderägg, tung vattenflaska och förvånansvärt starka triceps!

Efter morgonens Grit Plyo så fyllde jag på med lunch och cyklade sedan tillbaka till Motionshuset för en solo-dejt med PT-Gustaf  #veckanshöjdpunkt Han är som ett kinderägg den killen, full av överraskningar ;) Plyo-passet var ju förhållandevis tungt för benen så han la idag fokus på bi- och tricpes. Triceps har jag alltid sett som mitt "problemområde" där jag är väldigt svag och jag har haft svårt att få resultat där, men idag förvånade jag mig själv genom att orka (delvis) samma vikt på triceps som biceps - när hände det liksom? #omvärderasjälvbildenigen Som "pausunderhållning" tränade vi lite utsida lår också, den obligatoriska maxpulsträningen var tabataintervaller på spinningcykel, och då blev det så där galet tunn luft i rummet igen #puststönflås #sköntnärdetäröver Behövde dricka vatten och höll på att tappa flaskan, den var sjukt tung :-D #blyiflaskan Fick använda båda händerna. Snyggt bulliga muskler hade jag också en stund ;)

Idag gjorde vi också några olika töj- och stretchövningar för höftböjaren, jag är markant rörligare på min vänstra sida, jag vet faktiskt inte varför, men det ska jag ta reda på, har bokat tid hos trollkarlen och osteopaten Dennis Jensen, så ska han få fixa den där låsningen i ryggen också så jag får full rörlighet hela vägen. Det är en kvarvarande "stressreaktion" så förhoppningsvis håller den sig på plats om jag får hjälp att lossa den nu.


När jag cyklade hem dök sommaren upp - och jag tänker ta tillvara på den, så kaffe i solsolen blev eftermiddagens relax :)

Ännu ett skutt ut ur bekvämlighetszonen - Grit Plyo!

Jag är inte född studsboll (snarare bokmal) och "spänst" har aldrig varit en av mina mest framträdande egenskaper :-D  Men jag har gjort och klarat så galet många andra saker jag aldrig trott om mig själv den senaste tiden så med "how hard can it be" som mindset bokade jag mig på ett Grit Plyo-pass idag. Grit Plyo är ett 30-minuters intervallpass med fokus på snabbhet, spänst och explosivitet. Jag hade som mål att ta mig igenom hela passet så jag tog det så lugnt jag kunde men det räckte för att bli toksvett och toktrött #pölarpågolvetigen

Nu ska jag vila en stund innan jag har veckans solo-dejt med PT-Gustaf - för mig veckans träningshöjdpunkt!

Om att simma ur bild

I ett förvirrat ögonblick kände jag mig lite wild and crazy och när jag ändå var i simhallen och sim-Gustav (inte samma som PT-Gustaf alltså) jobbade så tänkte jag testa "hur mycket snabbare jag har blivit" Jomensåatt, körde först en längd som en kompis klockade på 51 sekunder, kändes ju rätt kasst (pers på 48). Surade ett tag. Sim-Gustav kom och kollade teknik och jag fick tumme upp. Då ger jag det ett försök till. Mitt absoluta max.


FEMTIOEN jäkligt retliga sekunder.

Och där simmade jag sedan ur bild och bassäng och gick och tjurade i duschen.

Ridå.

måndag 29 juni 2015

Tung kropp ger svettigt pass, men kroppen kan allt huvudet vill så det är bara att kötta på!

Rinse and shine! Skickade iväg motvilliga kids till förskola/fritids idag, hade liiiiite dåligt samvete faktiskt, men lilla kan inte vara hemma själv och jag tänker inte ge avkall på min rehabilitering nu när jag har kommit så här långt så idag prioriterade jag mig själv och mitt mående. #världenssämstamorsa  Sedan iväg till Motionshuset för ett pass Grit Strength. Alltså det var väldigt varmt i salen idag, trots det lite kylslagna vädret ;) benen var tunga och kroppen svarade inte riktigt som förra veckan #varärmittflow #jagvilltillbaka #goodzone Svetten bokstavligt rann och bildade pölar på golvet. Men jag gav inte upp. Jag vilade kanske lite #ellerförmycket här och där men jag genomförde passet i stora delar.



Stapplade ut och tog igen mig några minuter och sedan fortsatte jag öva på min "king of the dance"-position, några andra övningar på balansplattan, sedan rörlighetsövning för axeln (känner av den pyttelite efter combaten igår så tänkte bäst att den får massa blod till sig), och så avslappning.

Nu mår jag toppen. Massa energi och positiv känsla i kroppen. Laddad för mitt första försök på Grit Plyo i morgon, jag förutser att jag kanske behöver ta med mig ett badlakan snarare än en liten handduk #alwaysprepared #jädrarvafettetskagråta


söndag 28 juni 2015

Nya utmaningar i ny release av Body Balance - och så ett Body Combat som uppvärming ;)

Äntligen träning igen! Först "uppvärming" med ett Body Combat-pass #veckansöverdrift, ny release som vi körde för andra gången så idag kunde jag ta i lite mer när jag visste vad som väntade, tjohejsan vad svetten lackade, eftersvettades typ i en halvtimme #fettsomgråter

Till Balance-passet fick jag sällskap av Anna som är på besök från huvudstaden #finbesök - jag tror vi döper om henne till Yoga-Anna, sjukt skillad och grym kroppskontroll #yourockbaby Själv gjorde jag tappra försök att få mina hyfsat trötta muskler att samarbeta, balansövningarna var inte min grej idag, låren skakade way to much #tröttpåettbrasätt Idag var det delvis en ny release och det är alltid svårt i början tycker jag innan man fattar hur man ska vända och vrida på kroppen för att få saker på rätt plats. ett slags kroppspussel kan man säga :-D  Efter passet så lyckades jag i alla fall med Annas och instruktörens hjälp att få till den här som kallas "king of the dance" :)



I morgon är det rise and shine igen, Grith Strength

fredag 26 juni 2015

Body Svett - eller jag menar step ;) Jag förutspår en lätt trötthet i sätesmuskeln i morgon :-D

Inledde helgen med ett sjukt svettigt Body Step-pass lett av theoneandonly Lisa! Alltså det gör verkligen svinont med svett i ögonen, hårbandet jag fick av en omtänksam vän låg retligt kvar i tvättstugan #göromgörrätt Idag fick lillebror följa med och han var förvånansvärt tapper #tacksamsung men inne i salen blev det lite för hög volym "jag hör inte MIN musik mamma" #sötast så han fick flytta ut i soffan istället. Vad jag såg skötte han sig fint <3

Även om koreografin i det atletiska passet är enklare så har jag ändå fortfarande lite svårt att hålla ihop det när pulsen stiger, lite retligt, jag vill ju klara HELA passet! Min strategi är att inte köra på de lättare alternativen om det inte är absolut nödvändigt utan istället pausa och ta ett extra andetag. Jag har gjort helt sinnessjukt många step-burpees idag och jag är ruskigt stolt över det!

Glöm aldrig det!


Idag har mitt fett gråtit rejält men det är inget jag går och är ledsen över ;) Bara så ni vet!

Lördag är vilodag och jag ska faktiskt hålla mig helt bort från Motionshuset, jag lovar ;)

Kram och go helg på er allesammans, och tack för att du läser - nästa inlägg kommer på söndag kväll :-D


torsdag 25 juni 2015

Idag agerade jag "följelöpare" åt lillebror och tränade lite balans och smidighet

Idag är lillebror hemma från förskolan så jag tänkte att vi gör två flugor på smällen och jag tar en "lugn" promenad och han tränar på att cykla. Yeah right, lugn #notsoverymuch Totalt pinnande han på 3,3 kilometer och snittet på 10,46 inkluderar rätt många start/stopp, och några rena löpruscher - lillebror kan inte bromsa så bra än och vi passerade några fina nerförsbackar, jag höll oss i alla fall borta från kajkanten som saknar räcke, jag var inte sugen på nåt "triatlon" idag :-D därför ser ni på kartan en lite annorlunda runda än den vanliga ;)

Vi cyklade till Motionshuset där jag parkerade lillebror med den digitala barnvakten, ett äpple och lite vatten och så körde jag rörlighetsträning för rygg och axlar, och balans (det är MYCKET svårare att göra övningen när man försöker fota samtidigt #lessionlearned #bringphotografer).


Sen cyklade vi hem och åt glass till lunch, nä, inte jag, men lillebror :-D Till efterrätt fick han korv och pasta #uppochner #bakochfram

Här är dagens runda, alla gråa pluppar är start och stopp ;)



onsdag 24 juni 2015

MoveIT - dagens egenskaper: "mod" och "tillit"

Äntligen dags för dagens pass! Hade hämtat barnen lite tidigare så jag unnade mig 25 minuters skön uppvärmningspromenad på bandet innan dagens höjdpunkt: MoveIT - I just love it! Teamade ihop mig med samma tjej som förra veckan - tack för bra samarbete och pepp! #omduråkarläsadetta 

Alltså AH! den där Gustaf vilka utmaningar han ställer framför mig/oss! #challengeaccepted Det verkar finnas nån slags kritisk massa av "klara saker man inte tror att man kan" som jag har uppnått där jag först tvekar men sedan bara slutar tänka och GÖR, typ att "klarade jag en burpee igår så klarar jag väl ett hopp idag", så skönt att ha nåt dit! Idag gjorde vi en plyo-övning med jämfotahopp upp på bräda, ner och vänd och upp igen, okej jag kanske inte hade tillräckligt låg tyngdpunkt men jag hoppade ju! Massor! Vid första anblicken såg det helt omöjligt ut. Men ingenting är omöjligt, vissa saker tar bara längre tid! Eller hur? Vi gjorde också en armhävning, upp och klappa, ner igen som jag också tyckte att jag i alla fall får points for trying för! En hel del stationer börjar bli "kända" nu och då får jag ju chans att utmana mig extra, typ tonvis med plankor i olika varianter (för jag har ju inte tränat core nåt mer denna veckan #ironi) kan väl säga att kroppen tog tokslut där, då menar jag tokslut på riktigt, fanns inte nåt mer kvar alls. #soppatorsk #minträning_minaresultat

En station idag krävde faktiskt, udda nog, en hel massa mod och tillit till min förmåga, hjärnan vägrade liksom låta kroppen göra uppgiften försökte men kroppen bara stod still, blev peppad av teamkompisen och sa till mig själv, att jag a) klarar det b) skrapar sönder smalbenen eller c)snubblar och faceplantar rakt ner på andra sidan ;)  - ni har nog räknat ut det: I DID IT! 

'

För mig är den där lådan jättehög! Men jag hoppade JÄMFOTA upp på den, inte en gång utan många gånger och jag är så sjukt stolt över mig själv! 

Då smittsamma sjukor härjar på förskolan får lillebror stanna hemma med mig i morgon så jag tänkte ta sovmorgon, det har jag förtjänat! 

PS Till hösten blir jag deltidsgöteborgare, jag har fått ett nytt jobb! #galetglad #detperfektajobbet DS

tisdag 23 juni 2015

PT-pass # 16 - styrka och kondition i framgångsrik kombination :-D (och en sökerjobb-annons)

Veckans höjdpunkt - min date med PT-Gustaf! Mina pass med honom ger massor med energi, positiv känsla och framförallt muskler, svett och pepp! Fokus är såklart på muskler och förbränning och sånt, men faktum är att passen också ger mig massor med mental utveckling. Hans kompetenta vägledning (och ständiga leende) gör att jag lyckas övertala mig själv att jag kan galet mycket mer än jag tror. Jag börjar se hans framställda vikter inte som "men hallå tror du jag är hulken eller" utan snarare "HA! Utmaningen antagen!"  Och så är det så sjukt mycket roligare att träna när någon hejjar på en, säger att man är grym och som räknar och säger att det bara är 10 sekunder kvar, än när man går där själv och lite planlöst försöker peppa sig själv. Men jag når dit, sen, nångång, just nu behöver jag fortfarande hjälp och jag tänker ta den! #ensamärintestark  #positivethinking #bytmindset

Jag har "bara" 6 pass kvar av dem jag köpt och jag funderar redan på hur jag ska kunna finansiera nya - vad ska jag sälja? ;) #vadärguldprisetnuförtiden? Har du ett extraknäck åt mig, vill köpa privatsimlektioner,  eller för den delen har ett fast jobb inom administration att erbjuda, så hör av dig, jag behöver 9000 innan slutet på juli ;)

Okej, vad hittade vi på då idag? Passet var inriktat på styrka med låga vikter och många repetitioner, alltså "cardio-styrka" typ. Rejält svettig styrketräning på vanlig svenska  :-D  Först bröstpress med 5kg-hantlar, en i varje hand, alltså, det är 10, T I O, kilo ihop,  och det var inte ens tungt (did not see that one coming) så till andra set-et fick jag 6 kg och ja, då var det tungt men jag fixade det! Vidare till assisted chin-up, där fick jag grotta i rejält, men jag kom i alla fall ihåg att ta av mig ringarna först, tur det, dom gick inte att få på igen efteråt #prinskorvsfingrar Ryggövning och benpress och sedan vidare mot core-träning. AUCH! Det är ju inte som att jag inte tränat core de senaste dagarna ;) Här lyckades PT-Gustaf introducera nya magövningar, igen, undras hur många hundra han har på lager? #levandegymencyklopedia Kul var det i alla fall! Avslutade med en cirkelövning med kettlebells, "bara" 10 repetitioner per övning, men oh lord, det räckte! Jag hade i alla fall sinnesnärvaro nog att upprepa "det gör INTE ont" inne i huvudet, på slutet hjälpte inte den tysta varianten så då fick jag säga det högt, förlåt alla medlemmar, jag var alltså inte arg på PT-Gustaf, jag behövde bara få mitt huvud att fatta att min kropp kan allt jag vill att den ska kunna!

Full av härliga endorfiner var jag lite ledsen att det tog slut så fort, jag ville mer! Jag var definitivt inte redo att gå hem så jag tog en lugn promenad på bandet och gjorde sedan lite avslappning och stretch kombinerat med balans och smidighet. Tyvärr knackade sedan verkmästaren i magen på och berättade att han var hungrig så jag packade ihop mina grejor och cyklade hem och käkade mat.

Inga matlådor denna vecka så jag gjorde en cajsavarg-lunch av överbliven kyckling, halloumi och stekt spetskål med morötter. #mantagervadmanhaver #noexcuses


Det känns som en evighet till 18.15 i morgon när jag ska träna MoveIT, men jag ska försöka hålla mig i skinnet tills dess #endorfinberoende

PS Måste skaffa vattenfast mascara, panda-looken känns lite 2014 ;)  DS

måndag 22 juni 2015

Startar veckan starkt med Grit Strength - och lite balansövningar #borntobefit #iwillmakeit

Sommarschema på gymmet = Grit 9.15 måndag morgon #riseandshine #keepbreakfastdown. Idag med fantastiska Pernilla som instruktör #youaremyinspiration. Jag är nöjd över att jag idag pressade mig själv ett steg till och körde hela första rundan med 5-kilosplattan och jag klarade också mer i 100-sekundersutmaningarna. #justdoit "Svett är bara fett som gråter" - och jeezus va mitt fett grät idag!  :-D

Det här är egentligen mitt rätta element, jag måste dock erkänna att
jag för varje pass mindre och mindre känner mig som en fisk på land
och mer som landkrabba :-D #föddmedgälar
Tog igen mig lite efter passet och eftersom jag inte direkt hade nåt annat att göra idag på förmiddagen så parkerade jag mig på funktionella ytan och körde bland annat rörlighet i axlar, balansplatta med benlyft och så fick jag hjälp av Pernilla att öva på knästående på pilatesbollen. Lite kändisspan på lokala fotbollskändisar fick jag också #lagetvidhavet #FFF. Sist lite avslappning med inslag av yoga och så cyklade jag hem!

söndag 21 juni 2015

Body Combat 64 - då jag funderade på hur smart det var att träna axlar och rygg igår :-P #sentskasyndarenvakna

Dagen började med trädgårdsarbete, hur det kan växa så mycket saker bland bara sten övergår mitt förstånd #vikhädanogräs men tillsammans lyckades vi nog tukta tillbaka merparten av det som växte på fel ställe :-D (i trädgården alltså ;) )

På eftermiddagen körde jag maken och barnen till dagens grillhappening och sladdade sedan själv inom Motionshuset för att köra en helt fräsch release 64 av Body Combat! En toppenrelease måste jag säga, jag gillar att benlåten kommer lite längre fram i passet jag brukar annars dra på mig en rejäl mjölksyreskuld tidigt och den är svår att hämta sig ifrån. Erkänner att jag kanske maskade lite här och var, nästa vecka ska jag köra hårdare! #dufårföljamedochsparkapåmigGustaf



Idag var också teamklass med båda instruktörerna, alltid lite extra festligt sådär! MEN (alltid detta men!) mina armar och rygg kändes rejält tunga redan från start och jag började fundera på hur jag tänkte igår när jag körde rygg, axlar och mage då :-D #intesåfiffigt passet avslutades dessutom med ryggresningar och min ländrygg är ju kanske liiiiiite trött från gårdagen när jag tänkte att jag minsann skulle göra mer själv än jag gjorde med PT-Gustaf sist ;) Kändes som en bra ide då, känns idag också kan man säga #MuchosTröttos

Till sist vill jag bara föra till protokollet att jag gjorde varenda en av de 37 armhävningarna, så det så!

lördag 20 juni 2015

Gymmade på egen "hand", eller mage rygg och axlar om vi ska vara korrekta!

Tiden går fort när man har roligt har jag hört så jag måste haft jätteroligt idag på gymmet :-D Skulle bara dit en snabbis medans resten av familjen käkade chips och kollade på Harry Potter och vips hade det gått en timme och jag hade ju precis börjat - vad hände liksom? 

Jag har en bit kvar men jag gör framsteg - fortfarande
är det är mycket roligare med PT-Gustaf än ensam!
Änywäj - jag tänkte fokusera på mitt viktigaste område och mitt svagaste område så det blev mage och axlar idag - lite rygg också såklart, blev det ju på köpet :-D  Var nästan ensam på gymmet idag vilket såklart är lite tråkigt, roligare med sällskap!  Eftersom jag hamnade i tidsnöd så hann jag inte med den tänkta konditionsavslutningen, får försöka pussla in den i morgon istället! 

Mitt pass såg ut så här (mest för mitt minne och för PT-Gustaf ;)  ) :
Uppvärming 
15 minuters modest promenad
Mage:
30 raka crunches
30 sida-till-sida med boll
15 benlyft
15 crunches mot raka ben
Planka 2 x45 sekunder + 15 sekuder (10 sek vila)
TRX-knäindrag 3x10
30 crunches på pilatesboll
2x5 benlyft från pilatesboll (per ben)
30 sekunder höftlyft på pilatesboll med korsade armar
Rygg/Axlar:
Assisted chin-up: 3x14 kg + 6x16kg + 6x18kg
Enarmslatsdrag (maskin) 6 per arm på nivå 2
Latsdrag 3 st på nivå 6 + 10 st på nivå 4 + 24 på nivå 2
Enarmsrodd på bänk med 5 kg hantel - 2x12 per arm
Ryggresning med 5 kilos vikt: 2x10 

torsdag 18 juni 2015

PT-pass # 15 - om att våga misslyckas för att vinna!

Insikterna duggar tätt, jag lär mig en väldig massa om mig själv under mina pass med PT, det hade jag nog inte räknat med, att det skulle bli en så stor mental coachning förutom den fysiska. Jag är väldigt tacksam för att jag fått möjlighet att göra den här förändringen av mitt liv!

Eftersom Move-IT-passet igår gick hårt åt benen så la PT-Gustaf fokus på överkropp idag, men lite ben hann vi med också! Började med en utsida-lår-kombo-magmuskel-övning #effektivitet #MeLike Sedan några ben-mage-axel-övningar på pilatesbollen - jag är väldigt glad att jag slapp se hur jag såg ut, men effektivt var det! Och så var han lite sneaky idag, den där PT-n ;) han gav mig hantlar och försökte dölja vilken storlek det var :-D och jeeezzzus va tunga #säkerthundrakilominst men vet ni, jag klarade det ju.

Kanske börjar bli tjatigt nu men det är verkligen så, jag tror väldigt lite om mig själv i gymmet. Och varför är det så? Det förstod jag idag när PT-Gustaf frågade "Vad är det värsta som kan hända om du misslyckas?" (när jag gått minst en meter längre fram i TRX-en än vad jag var trygg med) Och svaret är "Att jag misslyckas". Jag HATAR att misslyckas, jag är faktiskt väldigt dålig på att misslyckas, det är liksom inte min grej. Jag gör grejor jag vet att jag gör jäkligt bra resten låter jag bli. Eller så har det varit tills nu, men det måste ju inte vara så, det finns hur många kloka saker som helst sagt av kloka människor när det gäller att misslyckas. Albert Einstein påstås ha sagt "You never fail until you stop trying". I gymmet är det ju BRA att misslyckas, det är ju när man inte orkar mer som man tränat klart. Jag ska försöka omfamna iden om att våga försöka tills jag misslyckas när det gäller min träning.

Vi tog sedan en sväng inom gymmaskinerna och jag gjorde chin-ups, ryggresningar och benpress. Än en gång utmanade PT-Gustaf mig, med så mycket vikt att jag inte kunde trycka upp plattan själv. 103,5 kilo. Alltså etthundratrekommafemkilo. Det är typ hur mycket som helst. "om du gör 4 är jag nöjd, gör du sex är det superbra". Jag gjorde SEX! #såjäklastolt



Avslutade med lite mer mage, axlar och smal rodd,  och sedan en "lugn" rodd, eller den var lugn ett tag tills "någon" #nivetvem sa "du har ju en bra tid på gång där" - och då var jag ju bara tvungen att öka lite till ;)  Jag tror minsann han har hittat mina knappar nu :-D

Glad Midsommar önskar jag dig och dina nära!

onsdag 17 juni 2015

Gamla sanningar och nya färdigheter - det går att lära gamla katter att sitta ;)

Jag tror jag är på väg ut ur den paltkoma jag befunnit mig i, både fysiskt och psykiskt, sedan i lördags morse. Jag ska träna mig på att acceptera att det kommer att komma dippar, men att det är just det, en dipp!

Började dagen idag med att promenera, prata, luncha och fika med en kollega jag saknar massor - jag saknar att ha den där nära vännen på jobbet som man kan dela både morgonhumör, jobbskvaller och trasiga yoghurtburkar med. <3  #tackvännen #sessnartigen Några timmar som gav massor av energi! Promenaden blev 3,6  km med hyfsat tempo på strax under 10 (snittet drogs ner rätt rejält av sista biten som var mer av strosning än promenad ;) )


Efter att ha "chillat" (nya grejen enligt min 10-åring #älskadeunge) lite hemma och sedan hämtat barn och make så fick jag skjuts till gymmet av maken #regnstorm, nästan överdrivet lyxigt med tanke på att det är några knappa hundra meter dit ;) Väl där körde jag ett MoveIT-pass med PT-Gustaf som instruktör. Ett pass där jag flyttade mina gränser - igen! Jag blir numera ständigt förvånad över vad min kropp klarar, efter fredagens step-pass insåg jag att jag gjort jättemånga halva burpees, med HOPP, jag som för några veckor sedan inte ens klarade EN ENDA! Vad hände? PT-Gustaf hände! #grymttacksam Idag skulle vi som extra utmaning sitta en minut i jägarställning "yeah right jag fixar kanske 20 sekunder" tänkte jag" - men nu var det nog fel på klockan för efter en minut skakade mina lår inte ens, alltså WHUT? Körde sista delen av passet i rena glädjeruset #wihooooo Kände mig också skitsnygg i mina nya pantertights #fuckjante. 

Efter passet var jag - som sig bör - som en disktrasa. Spenderade några minuter med lite avslappning och stretch och fick sedan skjuts av maken hem igen #ännuvärreregnstorm Väl hemma hade världens bästa supportteam startat restaurang och jag beställde korv med sojapasta och husets grönsaker som serverades vid sittande bord <3 #framtidslöfte

måndag 15 juni 2015

Vardagsmotion i form av cykelträning med lillebror aka intervallöpning på asfalt

Dagis stängt så jag och lillebror har chillat hemma idag. Lillebror har fram tills nu (5,5 år) cyklat på en springcykel/balanscykel och varit helt nöjd med det. Men jag tyckte det var dags att han tog steget upp till 2-hjulig trampcykel nu. Han satte sig på den, trampade iväg och kunde cykla. #hejja Lite problem med start och stopp bara ;) Nåväl, han skulle ju träna lite så han cyklade runt lite i området och ja, då fick ju jag springa jämte, ibland fick han upp farten rejält - så rejält att jag fick springa allt vad jag kunde, säger kanske inte så mycket om farten egentligen men jag tror ni ser bilden framför er: tokglad femåring cyklar järnet och småfet medelåldersmorsa flåsar järnet jämte :-D Total sträcka var ca 3 km och visst, jag sprang långtifrån hela tiden och jag pausade lite här och var men som intervallträning tycker jag nog att det i alla fall ger nästan godkänt. Tyvärr kände jag av benhinnorna ganska snabbt men dom känns okej nu igen.


Fortfarande låg motivation och skum känsla i kroppen.

I morgon är det en ny dag!

söndag 14 juni 2015

Vilo- och syndarhelg

I fredags firade vi gudbarnets student och jag dristade mig till att äta en liiiiiiten bit av en gudomlig tårta, vet inte om det var den eller det faktum att jag kom i säng efter midnatt som gjorde att kroppen skrek av vånda hela lördagen. Ont i muskler, öm i huden, det kändes lite som att jag festat rejält några dygn i sträck och inte sovit, men det hade jag ju verkligen inte gjort #orättvist Gick i alla fall till stan och tittade på #prideparaden och sedan hem och bölade framför prinsbröllopet. Idag skulle min lillebror göra ett tandem-fallskärmshopp så dagen har spenderats på ett flygfält i väntan på mindre vind, det hände inte ;) Så kosthållning modell sämre och eftersom kroppen fortfarande inte känns okej så tröståt jag yttepyttelite kladdkaka #intesmartjagvet  Idag lägger vi på håröm och svullna fötter på listan över symptom i kroppen-som-inte-vill-vara-med #gahhhhh

I morgon är dagis stängt och Grit-passet är redan 09.15 - kommer ju inte att hända att jag är där och har fått med mig lillebror dit den tiden så jag tänker inte ens försöka.

Tisdagens PT-pass måste flyttas.

Jag känner mig nere och motivationslös och tycker mest att allt är jobbigt. Jag ska rycka upp mig men en annan dag, nu ska jag gräva ner mig först.

fredag 12 juni 2015

Its all about that (one) step!

Japp, it´s all about that ONE step, ett steg i taget, litet eller stort, för varje steg jag tar kommer jag ett steg närmare målet!

Idag tog jag många steg - för jag körde Body Step #tungtsomtusan, Lisa var instruktör och hon körde i dag 70/30-varianten, dvs med en atletisk cirkel - aouch vad det brände i både lår och rumpa vill jag lova! Kul var det såklart och svettig blev jag!

En liten hyllning till Body Step :-D  Tycker dom kunde trackat ner på nåt annat än combat dock ;)






torsdag 11 juni 2015

Vilodag med och utan sol

Väderprognosen utlovade sol hela dagen men först framåt tretiden syntes den här hos mig. Jag blev sur på vädret och osugen på promenad så det blev vila hela dagen istället. Hämtade barnen tidigare och satte mig i solen :)

onsdag 10 juni 2015

I like to - MoveIT - mentala branddörrar forcerades och kroppen fick mer än den tålde, som vanligt

Idag var jag i Göteborg på dagen och då lyxade jag till det med en sojalatte från Starbucks, #gottigottgott den kan vi ju inte låta blåsa upp ytterligare en bilring så what comes in must go out eller bit ihop och kom igen då #rallyklassiker  Så, iväg på MoveIT - ett intervallcirkelträningspass, jag gillar intervaller, kort smärta är bättre än lång smärta :-D  Idag var det ett varierat och kul pass med flera övningar jag känner igen från mina solo-sessioner med PT-Gustaf (han var instruktör på passet idag), smart att inte uppfinna hjulet hundra gånger, Men! När jag ställer mig i position för att göra en av övningarna som jag gjorde igår så skrek mina lårmuskler direkt till mig "du vågar inte göra en enda sån där till vi kan inte mer!" Är det det som kallas muskelminne?  :-D  :-D  Fast lite mer kunde dom #visstejagväl


Om du inte har barn har du kanske inte sett den här - gör det! 
Det är en massa kriga på vägen, en massa mentala branddörrar som måste forceras, en massa smärta, men det är så galet skönt efteråt att det är klart värt det! Varje steg framåt är en seger, varje pass jag genomför tar mig ett steg närmare målet. Varje gång jag gör nåt jag inte tror känner jag mig som vännerna här till vänster "I like to move it move it"


Gjorde en kortare stretch idag för jag ville hinna hem och säga gonatt till barnen <3  I morgon är vilodag eller kanske promenaddag.

tisdag 9 juni 2015

PT-pass # 14 - Mind over body och body over mind!

Kroppen har gett ifrån sig lite grymtningar i form av en mindre stressreaktion, det är så skönt att jag nu känner igen dom allra första symptomen och kan hantera stressen redan där innan den växer sig till ett stort hemskt monster! Mediterade och vilade, fick inte riktigt bukt med det men efter ett rejält hårt pass med PT-Gustaf så mår jag som en drottning igen! När huvudet får kroppen att må dåligt då får kroppen slå tillbaka helt enkelt, träning är - för mig i alla fall - ett fantastiskt sätt att slappna av och varva ner. #livskunskap 


Jag erkände idag för PT-Gustaf att jag hade försökt göra en un-assisted chin-up på utegymmet men att kroppen banne mig inte rörde sig en endaste millimeter #pinsamt #svagast Jag fattar ju också att det är min vikt-muskel-ratio som måste förändras för att en sån övning ska vara möjlig :-D  "Va bra, då har vi ett mål till" sa han då, den alltid så galet positiva och glada PT-n ;) Och han har ju rätt, jag ska verkligen försöka ta till mig lite mer av den positiva livssynen som han förmedlar! 


Idag gjorde jag först några smidighetsövningar, den första var en variant på "gå in i hunden" typ :-D den tyckte jag att jag fixade ganska bra, sedan den där med armhävning på mitsar, väldigt svårt, lite märkligt det där att man ligger där som en typ död fisk och verkligen försöker få kroppen att röra sig men det händer liksom inget, som att försökta flytta på en vägg, stopp liksom. Fick hjälpa till lite med rumpan och benen och då kom jag upp några gånger i alla fall :-D (Kanske att en full tabata-omgång med armhävningar igår spelade in lite här, eventuellt ;)  ) Sedan lite överkropp, rygg, axlar i gymmet och så avslutningen: sjukt många konditionsintervaller #tunnluft #legsarehurting, den bästa såklart att puckla på PT-n som höll en mits ;) #ocksåbraförstressen Tog mig ganska många minuter att få tillbaka nån slags normal andning efter det! 

Jag börjar inse att det här med att träna med en PT blir nån slags beroende, det är motivation och piska och rolig träning men det är också en slags omtänksam snuttefilt på nåt sätt, en ganska märklig relation när man tänker på det. #snilletfilosoferar

Gick lite på bandet innan en lång skön avslappning/stretch fick avsluta dagens träning. Cyklade hem i solen och kände mig ruskigt nöjd med mig själv! 

måndag 8 juni 2015

Dagens tips: Chocka kroppen, utmana vanan och omfamna det oväntade!

Fanns ganska mycket smått och gott på passlistan idag men jag kände mig pigg #wtf #måndagspigg? så jag kände att det är lika bra att dra nytta av dagen och köra ett pass Grit Strength på förmiddagen. Ställde in mig på en tuff utmaning, och gissa vad, livet slängde mig en kurvboll för instruktören var sjuk och ersättaren är inte utbildad på Grit så vad gör Fröken Lisa då? Hon slår till med ett galet sinnesjukt och stentufft HIT-pass #blötfläck #shakenANDstirred Det hade min kropp inte väntat sig, alls, men efter 5 x 4 minuters tabata-intervaller (minns knappt vad vi gjorde men squat-hopp, armhävningar och marklyft var med i alla fall #MjölksyreutlöstMinnesförlust ) så kan man ju inte annat än vara lite självgott anti-jante nöjd med sig själv. #Idid(h)IT



Extra trevligt att träna i ring också tyckte jag, istället för bakom/framför varandra!

Som vanligt tog jag tillfället i akt att göra lite stretch- och avslappningsövningar innan jag cyklade hem i duggregnet, som faktiskt mest kändes uppiggande #crazybuttrue

söndag 7 juni 2015

Avslutar veckan med att kriga i nya favvo-tajtsen från Molo

Jag i en av de poser jag faktiskt klarar
Lite söndagslogistik och hjälp från svärföräldrar så lyckades vi komma iväg både jag och maken, det blir så mycket roligare att träna när man är flera! Emmy dök upp också Yey! Nästan som förr ju! #saknadevåradanskavänner - Body Combat, sista gången med denna release, nästa vecka blir det team-klass med både Lisa och Linda och en ny release! Jag har verkligen gillat den här men Lisa lovade att nästa är ännu bättre och hon brukar ha rätt så jag litar på henne! #kickyourassoff  Det känns verkligen att konditionen blir bättre vecka för vecka #varjestegräknas

Sedan skickade jag iväg maken för att hämta lillebror och stannade själv för att köra BodyBalance, ett pass jag verkligen gillar och som är förvånansvärt svettigt, man känner sig lite som en flodhäst intryckt i en låda ibland, men va sjutton jag fokuserar på att PT-Gustaf säger att jag har rörliga axlar, då kan väl resten av kroppen vara lite stel ett tag till, det kommer att ordna sig :-D  Men den där duvan, alltså, jag fattar inte hur det ska gå till #ormmänniskor. Glädjande nog kunde jag idag göra den där övningen som jag misslyckades med tillsammans med PT-Gustaf i tisdags, så det var nog bara to much träningsvärk som spökade då ;)

och så vill jag bara säga att dom där tiger-tightsen från barnklädesmärket Molo verkligen är precis hur sköna som helst och jag ångrar lite att jag inte köpte fler när jag var på utförsäljningen :-D  ;)  Jag har ett par i stl 164 och jag är 175 lång, passar perfekt!

Fortfarande fräscha ;) det blev värre sen :-D

lördag 6 juni 2015

Nån löpare blir jag aldrig men jag fick med mig hela familjen ut i alla fall!

Jag känner att det har blivit lite lite träning den här veckan, var inte alls sugen på att gå till gymmet ensam och syskonbråksstatusen var inte helt sådan att vi kunde lämna barnen ensamma idag så vad göra? Utomhusgymmet på vallarna tänkte vi då! Och så springer vi ett varv på slingan också, det kanske har blivit kul, vem vet? #hoppetlever #allaskaspringa Men nä. Det var precis lika urtråkigt som sist jag sprang, och det gjorde precis lika ont i benhinnorna. #hatarlöpning Blev positivt överraskad över att runkeepern meddelade mitt snitttempo till 6,10 på 2,5 km - men vid närmare analys har den nog skojat till det lite dom första 500 metrarna så verkligt snitt ligger nog i alla fall nån halvminut högre, minst. Jag sprang i alla fall 1,5 km innan både flås och vader och benhinnor skrek högre än motivationen att fortsätta så sista kilometern intervallade jag mellan att springa och gå. Nu tar det nog 10 år tills jag springer igen skulle jag tro ;) #intemingrej Men barnen hade kul i skogen #positivethinking

Körde lite rygg/axlar i utomhusgymmet efteråt men alltså, det här att träna själv lite utan program sådär, det funkar bara inte (än), omotiverat och håglöst och bara suck-i-kubik.

Men jag gjorde det. Jag rörde på mig och jag gav mig ut.

Idag är sockersuget och godisbegäret och kladdkakelängtan sjukt jobbig, vet inte riktigt varför men impulsen att vräka i mig barnens ahlgrensbilarpåse är svår att fajtas med.

Ridå. #imorgonärennydag


torsdag 4 juni 2015

Om en promenad och om att släppa loss tävlingstigern i sig själv


Jag har aldrig tävlat i nån sport eller så, borträknat några simlopp som pre-teen, så egentligen borde jag väl inte vara en "tävlingsmänniska", en som drivs av att vara lite bättre, än ändra, eller än sig själv. Men ibland dyker det upp tecken på att så är fallet ändå och jag vet inte riktigt varifrån det kommer :-D
Envis/Målmedveten visst, men tävla? Nä, inte jag inte.



Nu kände jag mig utmanad av att mina vänner Ullrika och Melkermamman var ute och gick och höll, ett för mig, rasande tempo på sin promenad, såg det ju i runkeepern. När det där hade fått marinera lite så kom en tanke om att, va fasen, jag är väl inte sämre, kan dom gå många kilometer i 9,30-tempo och PRATA samtidigt så borde väl jag också kunna det, i alla fall och vara knäpptyst hela vägen. Så idag tänkte jag att jag går så fort jag kan och så ser jag var jag landar (har rösten avstängd i min runkeeper). Jag fick ett snitt på 9,38 (hyfsat jämnt tempo, uppe på 10,30 i några uppförsbackar), så mycket fortare än så får jag nog svårt att gå utan att börja småjogga men det var ju nära eller hur! #nöjd

Så, dagens promenad hamnar väl mer på cardio-kontot än på mindfulness-ditot men nu vet jag ju vad jag kan #missioncompleted


onsdag 3 juni 2015

Idag lyssnar jag på kroppen och ger den en vilodag!

Tänkte ju kört ett pass idag men när jag lyssnar på min kropp så är det soulfood den behöver så idag blir det lite student/examensshopping och lunch på stan och fysisk vila. Om väderprognosen stämmer blir det utmärkt promenadväder i morgon och det känns som något jag behöver, promenad utan prestation.

Som fd prestationsprinsessa är det en smal balansgång mellan att vilja prestera i träningen och nå mina mål där utan att för den sakens skull tappa fokus på tillvägagångssättet. Good Enough!


tisdag 2 juni 2015

PT-pass # 13 - rygg och biceps - nu känner jag mig som t-rex ;) Fuck Jante - jag gjorde det förbaskat bra!

Kroppen fick vila ett dygn ungefär sedan är det bara att chocka den igen! Mina ben är fortfarande extremt matta efter trippel-utmaningen så jag är tacksam att PT-Gustaf anpassade passet idag och vi körde bara överkropp, nästan ;) först lite mage och en smidighetsövning där framsida lår faktiskt bara skrek SLUTA, jag gjorde några få ändå men muskeln kändes ungefär fem centimeter för kort. Ska prova igen senare i veckan och se om det går bättre då, annars är det dags att sträcka lårmuskeln lite tror jag. (Försökte skylla på att jag har långa ben i förhållande till mina armar men den gubben gick inte sa chifen #brännerminahalmstrån #gävlebocken).

79,7 kilo av mig 2/6 2015
Först idag gjorde jag assisted chin-ups, både med brett och smalt grepp, följt av marklyft och sedan anarmslatsdrag. Tränade underarmarna #auch.  Gjorde också enarmsrodd på bänk med 5-kiloshantel. Ytterligare ett exempel på att PT lönar sig, aldrig att jag hade hämtat den stora själv, men det gick ju! Gjorde 3.10 reps per sida, med FEM KILO! #starksomenbjörn Hårdast idag var dropset på biceps, första vikten var galet tung, körde bara 6 reps per vikt, men det räckte mer än väl. Känner mig som T-rex nu ;) Gissar att det får bli kaffe med sugrör i morgon bitti #noarms #hurtslikehell #likethepain #nopain_nogain



Rygg och armar är tokslut, vad kommer PT-Gustaf med då, jo vi ska avsluta med intervaller i Ski-ergen #youkiddingme? Det sög rejält vill jag lova och ganska direkt kändes att jag tränat rumpan rätt hårt de senaste dagarna, men som vanligt, jag dog inte, jag klarade det och jag mådde bra efteråt! #lessonlearned

Gick lite lugnt på bandet efter passet och gjorde en lång och skön avslappning/stretch.

I morgon, kanske jag vågar mig på att testa BodyAttack, sist jag körde det höll jag på att dö men självförtroendet är på topp just nu och jag får väl förnedra mig och krypa ut i värsta fall ;)  Har lunchdate med en god vän i morgon också så skönt få träningen avklarad innan dess!

måndag 1 juni 2015

Triss i gruppträning på ett dygn - resultat: öm rumpa och brännande lår och en massa endorfiner!

Nu sitter jag här med en rumpa som är jäkligt öm och lår som bränner, vader som är så där nästan-krampiga och hur kom jag hit? I söndags var combat-instruktörerna på sin kvartalsutbildning så istället blev det Bodystep med Frida, kanske inte var det mest ultimata eftersom jag hade "leg-day" med PT-Gustaf i torsdags och körde bodystep i fredags också men what the heck - lets go for it! Och AHHH, it hurts! Lena PH var en bra signaturmelodi kan jag säga "det gör ont, det gör ont, det gör ont" #schlageryra fick vila några gånger när jag fick lite blodsmak i munnen men envis som jag är så tänkte jag INTE ge upp. Kom i mål. YES! (alltså, tittade lite i spegeln och jag tror ju liksom att jag hoppar på den där brädan men i spegeln syns inte nåt mellanrum mellan min fot och brädan, måste ju vara synvilla va? För inte kan det väl vara så att foten bara gungar?  :-D :-D #highergoals #privatlektionfrökenandersson?)

Sjukt nöjd över trippelpass-dygnet

Laddade om för att avsluta morsdagsträningen med Bodybalance, var nog egentligen liiiiite för svettig för även om jag försökte hålla igång mellan passen blev jag ändå snabbt kall, får nog komma ihåg att ta med mig en extra sportbh till nästa gång :-D Det blev tydligt under Bodybalance-passet hur olika träningen är mellan BodyCombat och BodyStep. De tidigare gångerna (när jag kört combat före) har det varit svårt att klara mag/ryggdelen av BodyBalance-passet, det var det absolut inte nu, däremot fick jag sjukt snabbt mjölksyra i lår och vader, så helt olika utmaning fast samma pass! Jag brukar vilja stretcha/köra avslappning en halvtimme efter varje pass så det passar mig bra med BodyBalance så får jag ju det på köpet #winwin #fiffigtvärre PT-Gustaf var med och körde passet som deltagare och jag VET ju att han var där för sin skull och säkert inte ägnade mig en tanke men jag kände ändå en liten extra press att göra liiiite mer än jag kanske skulle gjort annars. Märklig effekt han har den där PT-n, har liksom nästlast sig in i mitt huvud på ett väldigt bra sätt :-D

http://sebreg.deviantart.com/  (red is my edit from original)
Måndag då, iofs sol men blåsigt, kände mig osugen på promenad så jag fyllde på koffeinet och rotade fram lite mer träningskläder (alltså, det känns som om jag behöver 4 ombyten till, minst! Tvättar ju träningskläder flera gånger i vecka nu! #tvättmiljöbov #inteklimatmaxat ) har du nåt du växt ur och inte vill ha längre så skicka hitåt, byxor framförallt! Änyväj - shit va jag babblar - Grith Strength blev det idag, med the one and only PT-Gustaf som instruktör #attans #all_in #pannben #inikaklet Alltså, jag kan verkligen inte säga att det är kul, inte på nåt sätt, det gör bara ont överallt hela tiden och det känns som om det inte finns mer luft. Mina lår skakar och axlarna ber om nåd. Hela tankevkersamheten går åt till att upprätthålla basic funktioner som att stå upp och andas :-D så det är tur att det är väldigt enkla och lätta övningar ;) Hela vitsen är att det är så inibänken skönt EFTERÅT, då, yeahhhhhh! #soft Borde nog egentligen avsluta det där passet med ett glas Cava tycker jag :-D #becauseweareworthit  Körde lite avslappning efteråt till några sköna Kent-låtar.

Det har varit mycket fokus på kroppen nu och jag känner att jag lite tappat bort min mindfulness, jag behöver hitta tillbaka till lugnet också, jag ska inte köra mig själv utför det där utmattningsstupet en gång till - aldrig i livet! Så, jag ska komma ihåg att göra saker jag mår bra av och som gör mig glad som inte är träning :-) (och inte är kladdkaka heller #chocolatejunkie)

Nu är jag  hög på endorfiner och nöjd med mig själv! I morgon är det PT-dag men resten av idag är bara vila-dag!