lördag 27 februari 2016

Helt under isen - vad hände?

Alltså, det är VÄLDIGT lätt att "ramla dit" på den där sockerjävulen alltså. :-/  Gustaf du kan sluta läsa nu för risken är att du blir lite lätt besviken på mig ;-)



Lillebror önskade sig kvällsmat från Max på sin födelsedag och i vanliga fall brukar jag köpa nån sallad eller nåt till mig men jag tänkte att jag skulle försöka vara lite "normal" och göra som folk gör mest och "unna" mig lite skräpmat nån gång.

BIG mistake. BIG.

Max har naturligt glutenfritt hamburgerbröd, min plan var en hamburgare och bönsallad. Både bön- och grönsallad slut. Så jag äter en hamburgare (men bara med ett halvt bröd - alltså det är ju inte ens gott? Varför äter man det?) och en stor pommes. Japp, du läste rätt. Pommes. Äckliga, flottiga, ynkliga potatisbitar.

Mådde skit resten av kvällen.

Idag hade vi födelsekalas för lillebror. Till gästerna hade vi köpt glasstårtor från fantastiska Riccardos och som mjölkfritt alternativ deras passionsfruktssorbet. Till fikat också kanelbullar bakade av underbara Sara på Solhaga i Slöinge och naturligt glutenfria bullar från Kullagårdens Glutenfria stenugnsbageri i Veddige. Jag hade inte lärt mig ett skit från igår, och kroppen fullkomligt skrek efter toksnabba kolhydrater och jag tänkte "ah men EN bulle kan jag ju äta, det har väl ingen dött av" Jag menar jag måste ju kunna göra som "normala människor" och "unna" mig en bulle när min unge fyller 6 år.

BIG mistake. HUGE mistake.

Vad händer sen. Jo, jag ska bara smaka pyttelite på passionsfruktssorbeten. Jag vet ju att den är himmelskt god. Min hjärnas definition på pyttelite? #intesåväldigtlitenej Det var väl tur att det bara fanns en halvliter.... #herregudjagärinteklok

3 timmar senare får jag en sån jäkla huvudvärk. Mår skit igen.

Kollar på Mello och försöker ta mig tillbaka på banan med lite kokos-kaffe. Funkar sådär. Helt plötsligt har jag ätit en påse chips också. För det är ju synd om mig. För jag är ju sjuk. (Jag har faktiskt varit sjuk HELA februari så det fattar ni va, hur synd det är om mig?)

HelvetsSatansJävlaFörbannadeSkit.


fredag 26 februari 2016

Tillfälligt avbrott - igen!

Men hejsan Hostan, du inte välkommen tillbaka!  :-(  Mådde ju toppen onsdag och torsdag vaknade idag med ont i lungorna och hosta. Vad ÄR det här för influensa egentligen?

"Tur" då att lillebror fyller år idag så jag ändå inte hade planerat träning vare sig idag eller i morgon #manfårvaragladfördetlilla #hipphipphurraförlillebrorida´


onsdag 24 februari 2016

Thaiboxning med närkontakt - eller kramkalas om du så vill! Roligast denna månad, helt klart! #älskardet



Jag och Anna begav oss idag tillbaka till Nak Muay i Varberg för vårt andra träningspass i thaiboxning. Åh jösses så roligt! Houston we have a problem! Hur ska jag få ihop nåt slags pussel av vårt liv nu? Det HÄR vill jag ju inte släppa!

Först lite hopp-å-studs-uppvärmning, å sicken intervalljunkie jag är ;-) alltså stå och göra samma sak i 2 minuter är ju båååååring #haha #jagvetinteklok, Anna och jag tittade på varandra med uppgiven blick men byt övning nån gång dåååååå tänkte vi båda två :-D

Därefter var det dags att kramas lite, japp! Clinchträning. Kändes hur fånigt som helst måste jag säga. Och vi hade seriöst svårt att inte bara bryta ihop i en skrattattack, vilket kanske inte helt var meningen. Vi fick också göra clinch med knä i sidan efteråt.

Sedan va det teknikträning och idag delades vi upp i två grupper med en tränare i varje, det var toppenbra! Först sparkar med tränare Daniel. Jag började som mitshållare. Åkej, inte skönt nånstans eftersom mitsen - såklart - tryckte exakt på mina blåmärken från i måndags men bit ihop och #älskasmärtan bara ;-) Jag tyckte det gick bra, tränaren påpekade ungefär samma saker som Gustaf brukar göra, och det är ju bra att dom är överens tänker jag :-D Varför min häl växer fast i golvet vet jag inte men det gör den. Så hemläxa på det! Daniel förklarade också väldigt bra hur man ska tänka vart benen ska, det blev skillnad direkt! #tackochbock

Efter kickarna var det slagträning. Raka slag, uppercuts och hookar. Jag känner mig mycket mer trygg i slagen faktiskt, fick lite bakläxa på att jag visar mig för mycket så lite tajtare och lite mindre viftande armbågar. Fick ihop det på slutet och fick bra feedback av tränare Kalle!

Sist var det ett slags fyspass, inte jättetungt men efter en timmes annan träning var jag redan mör och ärligt så började min högeraxel gnälla lite #hejispåse, så förnuftigt hade varit att inte göra nåt axelbelastande alls då ;-) #inteettduggförnuftigidag

Avslutade med stretch, men jag körde faktiskt min egen stretchrutin idag, gillar den bättre :-D

Åkte hem och vi log från öra till öra båda två! Och så kan jag sätta check på ett rejält långt lågintensivt pass #görsomcoachensäger.

Summa kardemumma, ännu roligare än i måndags ett riktigt riktigt riktigt bra pass!

tisdag 23 februari 2016

PT-pass # 48 gym och trx-övningar toppat med en rejäl cardioavslutning #lovingit

Då var det äntligen dags för ett PT-pass igen och jag var taggad som tusan, även om jag har ont både här och där från igår ;-)  Som helhet är jag nöjd, det är tydligt att kroppen inte är hundra procent frisk än så den riktiga ompf-en saknas men jag krigade och jag slet och jag kom i mål!

Vi började i gymmet och körde både breda och smala latsdrag, sedan en riktigt tung benpress och sist lite bänkpress. Inga rekord men inte heller några katastrofer.

Därefter var det dags att köra en ny variant på trx-pass! 2 trx-övningar med 10 reps följt av 20 sekunder pulshöjare på stepbrädan, nästa 2 övningar, 20 sekunders pulshöjare. Lite paus fick jag som tur väl var ;-) Minns faktiskt inte riktigt alla övningar men det var biceps, triceps, smal rodd (typ från liggande!!! det är ju roligt att Gustaf har höga tankar om mig #haha #heltgalet), enbenssquat, axlar, armhävningar, och säkert nån mer :-D Ner på mattan, tuck-indrag, ryggresningar, benindrag, situps #pjuuuuu

Sedan hade vi visst "missat" några pulshöjare när jag låg på mattan så då fick jag köra dem efteråt ;-) HELT slut i benen! Snubblade fram över brädan som bambi typ. Måste ha sett roligt ut ;-) Sist fick jag köra på ski-erg, ett gäng 20-sekundersintervaller. Gustaf hade tänkt att vi skulle cykla också men jag pallade faktiskt inte mer sedan så jag avslutade med lite lugn promenad på bandet innan jag stretchade ordentligt. Käkade såklart också - nu har jag ju finfina proteinbarer i kylskåpet, hemmagjort är bäst!


Jag är fortfarande lite "hög" på passet från igår! Det var verkligen hur kul som helst och planen är att köra en repris i morgon, förhoppningsvis då med lite jämnare motstånd ;-) för jag skulle INTE vilja ha mer smällar på vare sig höft eller arm just nu #förjävlaontfaktiskt. 

Over and out från Soffan :-D

måndag 22 februari 2016

Premiär för thaiboxning i grupp - Muay Thai på Nak Muay i Varberg!

Mitt sätt att ducka den här konditionsnedgången är att göra något annat än det jag brukar, så skakar jag om både kropp och knopp på samma gång! Idag var det alltså premiär för "riktig" träning i nybörjargrupp på Nak Muay i Varberg. Jag hade sällskap av Anna #grymmasteträningskompisen och jag är väldigt glad att vi båda hade lite träning i slag och sparkar med oss in idag, hade jag kommit som helt nybörjare är jag inte säker på att jag hade vågat mig tillbaka faktiskt - det var ett tufft träningspass med många deltagare och 2 tränare. Trots det var tränaren framme flera gånger och hade flera tips och korrigeringar, och helt nytt för oss var ju att hålla mitsarna #haha, det har vi ju haft lyxen av att Gustaf har gjort innan! Men att vara mitshållare var också en rejäl träning, brände bra i axlarna vill jag lova! Känner mig hyfsat mör i rygg och armar ;-)

Passet bestod av en enklare uppvärmning med lite hopp och studs, sedan var det mitsträning med 2x3 minuter per kombination, två kombos och sedan byte av mitshållare. Det gjorde vi 4 varv tror jag. Superroligt och utmanande - särskilt för mig som har så ini bänken svårt för höger och vänster #ohjälplig. Sedan var det en variant på idioten där vi delade upp oss tre och tre, först raka slag, sedan direkt höger kick, raka slag, vänster kick. Byte. Jag och Anna fick då sällskap av en rätt vältränad kille och det var INTE lätt att hålla emot sparkarna vill jag lova, flög inte som en vante men det var inte långt borta. Dessutom sparkade han så hårt att han träffade min arm, genom mitsen #jössesliksom, så bra öm i underarmarna. Å andra sidan är det väl bara att vänja sig antar jag ;-)

Har goda förhoppningar om att foten inte blir blå den här gången, bara två mindre felträffar :-D och inga fingerstukningar heller #brajobbatmarina.

Det är ganska svårt att hålla fokus på alla detaljer i tekniken när man inte har en personlig tränare som står och hela tiden berättar, korrigerar och visar. Jag tappade bort min häl många gånger idag. Slagen tycker jag är enklast, dom sitter nog rätt bra - för att vara nybörjare alltså ;-)

Vi ska köra på onsdag också så får vi fundera på om det går att pussla ihop något resten av terminen. Dom har bara terminsavgift och jag kanske kan få ihop varannan måndag och då känns det dyrt att betala 1200 för kanske 6 gånger, då tror jag att jag får ut mer av att träna med Gustaf. Å andra sidan var det himla roligt att träna i grupp också!

Två trötta och adrelinhöga brudar som just kört sitt första Muay Thai pass! 

söndag 21 februari 2016

Proteinbars version 2 - recept!

Dags för andra satsen med proteinbars och jag förändrade lite, framförallt la jag till mer kokosolja. Jag har också vägt istället för mätt ingredienserna.

Jag ville ha ca 40 gram per bit så satsen nedan blev då för mig 21 bars

Blandade dessa (ekologiska såklart ;-)  ) torra ingredienser i en bunke:

160 gram havregryn
50 gram sacha inchi protein
20 gram chiafrön (torra)
50 gram hampafrön
35 gram sesamfrön
20 gram hackad sötmandel
30 gram hackade cashewnötter (naturella!)
30 gram kokosflingor
20 gram kakaonibs
20 gram carobpulver
5 gram vaniljpulver
5 gram xantangummi (som bindemedel, inte nödvändigt, ett par hackade dadlar borde ha samma effekt)

Jag gjorde eget "äppelmos" genom att koka ett gult äpple i bitar med lite vatten, citron och citronsyra (för den konserverade effekten). Det blev 100 gram. Så innan det svalnade helt så blandade jag alltså

100 gram osötat äppelmos
100 gram kokosolja
100 gram mandelsmör

Sedan blandade jag ner det i dom torra ingreidenserna.

Jag blandar med händerna men med handskar på för att förlänga hållbarheten.

Sedan tillsatte jag vatten tills jag fick en bra konsistens, jag tog ca 0,5 dl.

Trycker ner smeten i en brödform med bakplåtspapper i och ställer i kylen att stelna. Sedan delar jag den i bitar och plastar in.

lördag 20 februari 2016

Tillbaka på gymmet! superlätt styrkepass med slagkraftigt avslut ;-)

Då gör vi ett försök att bita ihop och komma igen. Det borde varit skönt och jag borde hoppat dit lycklig över att få träna igen. Borde. :-/ Så var det inte. Men det blev gjort. Men det var verkligen inte kul nånstans. Så för att inte helt döda min egen motivation så avslutade jag med lite kickar och slag mot maken som mitshållare #tacksnygging

Gustaf sa att jag skulle börja med en lätt genomkörare av hela kroppen 3x15 reps på ett ungefär. Så igår funderade jag ihop hur jag skulle få ihop ett helkroppspass med så många reps som gick att göra på en rimlig tid. Det gick i alla fall hyfsat, jag varierade mellan 10-15 reps beroende på övning och redskap (förutom core) och körde 3 set. 

Började med ben i nåt slags superset med axlar för att inte "slösa" bort vilan. Så Benpress kombi med baksida axel med gummiband, lårcurl kombinerat med framsida axel, insida lår kombo utsida axel och utsida lår kombinerat med raka axelpressar med 5 kg hantlar. 

Sedan gjorde jag assisted chins på 14 och 12 (som avslut, var tvungen att testa... det var dumt, jag skyller mig själv jättemycket). 

Därefter körde jag bänkpress i superset med assisterade dips. 20 kg i bänkpress och nivå 14 på dipsen. 

Coreövning blev tuck-peak-split men utan armhävningen, 3x3

Avslutade styrkan med latsdrag nivå 5 (japp. FEM! inte alls dödande för motivationen... #ironisksomfan)

Jag "glömde" helt medvetet både ländrygg och utåtrotationerna i axeln, vader och underarmar. Nån måtta får det vara på tråkträningen, faktiskt. 

Eftersom maken var klar med sitt pass var han gullig och ställde upp som mitshållare så jag lindande händerna och fick avreagera mig lite i alla fall! Men jäklar så fort jag blev trött! Kommer ju att dö på måndag.... 

Helt oredigerad verklighet igen, ser nog gladare ut än jag känner mig ;-)

onsdag 17 februari 2016

The only way is up... eller?

Men halloj! Idag kan jag nästan prata, nu är jag glad för det lilla kan jag säga. Ingen träning idag och min preliminära plan är nu att kunna köra ett lätt styrkepass på lördag. Låg vikt, många repetitioner är coachens rekommendation. Jag tänkte nog försöka köra lite stretch/yoga också. Vi får väl se - jag ropar inte hej även om bäcken är frusen ;-)

Och så har jag ordinerat mig själv Rene Voltaires ginger chew som medicin. Massor av ginger chew. #hejsockerjunkie #intemittbästaval

En fördel med träningsuppehåll är att man kan göra saker som att beundra sina barn på konståkningsisen istället! Jag är djupt imponerad över vad dom kan - själv fixar jag inte att åka utan stöd ens ;-)

Over and out från sjukstugan i SorryVille




söndag 14 februari 2016

Om att tappa sugen #deppigt #trettonjävladagar

Tolv dagar. Och det blir minst tretton. Utan riktig träning. Jag deppar ihop. På riktigt. Hjälp.


Det här måste vara årtiondes mest retliga förkylningsvirus? Precis när man tror att i morgon, i morgon kommer jag att känna mig frisk, ja då blir man sjukare igen. Och så börjar det om så. Igen, igen och igen. Nu har jag provat att låtsas som ingenting, funkade inte. Jag har provat att vara hemma från jobbet och vila, funkade inte. Jag har provat att semi-fasta och moffla i mig ingefära och citron och blåbär, funkade inte. Vad finns kvar? Gå och gräva ner mig med en gigantisk påse från hemmakväll? #willnothappen.



Nu är det tungt mentalt. Jag inser ju att jag har tappat kondition och muskler och jag har förmodligen dessutom gått upp i vikt (jag vägrar ställa mig på vågen och få det bekräftat dock). Att jag IGEN ska börja om och jobba mig upp. Varför kan jag inte få stanna på toppen nån gång? Jag vet att livet inte är rättvist men nån bra karma kan väl komma åt mitt håll? Jag är inte mentalt stark nog att hitta kraften om och om igen.



Så nu deppar jag ihop. Skit också. Blä. Fan. Gonatt.

lördag 13 februari 2016

And the winner is......

Nu är tävlingen avslutad och jag fick hjälp av storebror att genomföra dragningen :-)

Det har inkommit fem tävlande bidrag och dessa är nu publicerade kommentarer


Själva dragningen är filmad ;-)





och vinnaren är 


....



Wait for it.... 



Florentina! GRATTIS! Ta kontakt med Pernilla på Motionshuset och kom överens om när du ska ta ut din vinst! 




fredag 12 februari 2016

Förkylningspromenad #försvinndummabaciller #bildbomb

Ja, nu är det 10 dagar sedan jag senast tränade och det börjar kännas riktigt surt, den här förkylningsbacillen är sannerligen potent. Jag försöker verkligen vara vuxen här och ta det lugnt. Jag är hemma från jobbet idag också för huvudet är verkligen inte med mig och jag hostar som en galning. Jag har vilat, sovit och ätit bra och när nu solen sken idag så tänkte jag att lite frisk luft kanske kan skrämma iväg dom sista bacillerna?

När jag gick på Skrea Strand och lyssnade på Tyngre Träningssnack och deras nörderier om aminosyror och proteinsyntes så kom jag att tänka på att det är nästan exakt ett år sedan som jag började inse att jag inte skulle kunna gå tillbaka till mitt gamla jobb! Det känns som hundra år sedan och OJ så långt jag har kommit sedan dess, både mentalt och fysiskt. Jag har faktiskt också på senare tid börjat inse att jag nog inte skulle vilja ha resan ogjord, dom lärdomar jag har fått med mig är otroligt värdefulla!

Här kommer en hel hög bilder från min 8 km långa promenad idag! (1,27, 10,43 i snittempo)










onsdag 10 februari 2016

En slags ersättning för semlor :-D kardemummaplättar med carob-mandelmassa och kokos

Barnen var ytterst besvikna igår när det inte serverades några semlor varken i skolan eller hemma ;-) Jag erkänner att jag räknade kallt med att dom skulle få semlor till mellis men så var det alltså inte.

Så när jag idag var hemma och tyckte synd om mig själv för att jag fått en riktig man-cold så passade jag på att tassa bort till Västra Bageriet och köpa semlor till mina grabbar. Det kan ju inte jag äta dock så vad göra?

Jag mindes att Anna på Trend och Träning lagt upp något recept på semmelwrap på sin blog så jag letade upp det och lät mig inspireras men ändrade såklart lite grann :-)

  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 ägg
  • en kvarts väl mogen mosad banan
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1/2 msk psylliumfröskal
  • 1/2 tsk bakpulver
Blandades ihop med en gaffel och av det stekte jag två plättar.

I en anna bunke blandade jag

  • ½ dl mandelmjöl
  • 2 msk iMat (havrematlagningsgrädde)
  • ½ msk carobpulver
  • 1 droppe bittermandelarom
  • 1/2 tsk vaniljpulver
Jag serverade med kokos och granatäppelkärnor! Supersmaskens och verkligen "comfort food" en dag som denna! 




måndag 8 februari 2016

Det var attans så förkylt det ska vara nu då! #massavuxenpoäng

Jag tog ett moget och vuxet beslut idag, jag bokade av passet. Visst jag har inte ont i halsen idag, men jag är seg som tusan i huvudet (delvis av sömnbrist på grund av hostande barn därpå följande sängrokader mitt i natten), och fortfarande snorig. Jag insåg att OM jag hade gått och tränat idag hade jag bara blivit sur för att kroppen inte hade haft nåt ork och så hade jag varit missnöjd med min insats. Det undviker jag ju nu #fiffigt. Men jag erkänner att jag ganska länge idag tänkte att "du vet ju att du blir piggare av att träna, sluta sjåpa dig och bit ihop". Men vet ni. Jag kände inte alls för att bita ihop idag, så jag lät bli. #jättevuxen #massamogenpoäng.

Du har väl inte glömt tävla om en PT-timme på Motionshuset?


fredag 5 februari 2016

Vad ska man med en PT till egentligen? Vinn en PT-timme på Motionshuset i Falkenberg!

Ja, vad har jag PT-Gustaf till - egentligen? Förutom att det är väldigt lyxigt och praktiskt att någon hjälper mig att ställa in maskiner och hämta vikter ;-) och det faktum att det är väldigt trevligt att ha en träningskompis som är fullt fokuserad på just mig i en hel timme då alltså :-D


Det är inte så konstigt att man behöver en tränare även på gymmet, i dom flesta sporter / träningsformer så har du nån form av tränare, oavsett om det är lag eller individuellt, du har en fotbollstränare eller en tennistränare. Är du rookie går i nån form av "skola" för att lära dig teknik såsom i skidskola, simskola eller seglarskola. Men vissa saker förväntar du dig kanske att du bara ska kunna? Som att springa, hoppa eller lyfta tunga saker? Är det rättvist mot dig själv?

Även om du har tränat din "gren" ganska länge så har du fortsatt behov av en tränare, kanske är det till och med så att ju grymmare du är i din sport/gren, desto större behov har du av en tränare för att fortsätta utvecklas? Så bara för att du är en gymräv sedan många år betyder inte det att du inte behöver en tränare - i alla fall lite då och då!

Kost och träning är ett komplicerat område, det är inte heller särskilt lätt att försöka "googla" sig till vad man ska göra eftersom det i mångt och mycket är individuellt och det finns både massor av bra information men minst lika mycket som är rent nonsens och hur ska man veta vad man ska göra?

Man anlitar ett proffs såklart! ;-) 

En personlig tränare hjälper dig bland annat med:

* Teknik - du får hjälp att göra övningar korrekt och effektivt oavsett om du är nybörjare eller erfaren
* Variation - en personlig tränare har en stor kunskap om olika övningar och kan ge dig alternativa övningar för olika syften och olika tillfällen.
* Kost - att äta för att prestera eller äta för att gå ner i vikt, eller äta för att gå upp i vikt, oavsett vad du behöver så kan en personlig tränare hjälpa dig hitta en kosthållning som fungerar långsiktigt.
* Motivation - en personlig tränare hjälper dig att hitta glädje i träningen, varierar din träning och ser till att gymmet lockar mer än soffan! Hen ger dig kunskap och redskap att hantera dina mentala träningsutmaningar.
* Minska skador - en tränare kan hjälpa dig rehabba gamla skador och se till att nya inte tillkommer genom att anpassa din träning till just dina förutsättningar!
* Kunskap - att anlita en personlig tränare är att få privatundervisning i kroppens alla mysterier, du får lära dig om dina muskler, hur dom jobbar och vad dom behöver, hur din kropp använder energi och hur din hjärna fungerar vid motgångar.

Så, vad har jag PT-Gustaf till? Han har hjälpt mig sätta ihop ett träningsupplägg som leder mig dit jag vill, först en viktminskning och nu en styrke- och rörlighetsökning. Han lär mig hur jag ska göra övningar så att jag tränar det jag tror jag tränar och inget annat ;-) Han lotsar mig framåt, steg för steg, tryggt och säkert! Han ser till att varje pass (nåja nästan varje) är varierat och roligt. Han peppar och pushar mig över min gräns (både fysiskt och mentalt), han tror på att jag kan och visar det! Han ser till att jag vilar när jag behöver det, kör hårt när jag behöver det och han hjälper mig att jobba runt de skador som jag tog med mig in i det här äventyret. Han är dessutom mitt bollplank när det gäller kost och näring. Han hjälper mig helt enkelt att bygga en stark och frisk kropp!



Om du nu tänker att det där borde jag kanske prova så JAAAA, det borde du! Bor du i närheten av Falkenberg så kontakta Motionshuset och boka en konsultation hos någon av deras tre mycket kompetenta PTs! (vill du så får du gärna säga att du blev inspirerad av mig så får jag lite värvnings-bonus). 

Investera i dig själv, ditt liv och din hälsa! 

Jag är också himla glad att jag har fått möjlighet att låta dig tävla om en PT-timme på Motionshuset i Falkenberg! #tacksåmycketMH
För att tävla ska du i en kommentar nedan svara på följande frågor senast den 12/2 2016 :
* Vilket år startade Motionshuset i Falkenberg?
* Hur många GRIT-pass finns på schemat per vecka i februari 2016 på Motionshuset i Falkenberg?
* Vilket är ditt favoritinlägg på min blogg? Länka gärna!

Du måste ange din e-postadress eller annan kontaktuppgift så jag når dig om just du vinner!

Villkor: Sorry min familj och syskon men ni får inte tävla ;-) Jag kommer att moderera kommentarer den här perioden och så publicerar jag alla kommentarer när tävligen är slut. Vinsten är en (1) 60-minuters PT-timme på plats i Falkenberg hos någon av Motionshuset i Falkenbergs anställda PTs och vinsten ska tas ut före 2016-04-30. Du behöver inte vara medlem på Motionshuset för att vinna. Vinsten är värd 715:- Vinnaren utses genom dragning bland de som svarat rätt på fråga 1 och 2.  



PS Från mobil måste du vara inloggad först om du väljer google-konto, det går fint att kommentera som valet "anonym" också men glöm då inte att uppge en kontaktväg! DS


torsdag 4 februari 2016

Några timmar i bassängen och jag undrar om håret överlevde ;-) #klorochsaltvatten

Ordinarie vilodag idag och dessutom fortfarande-lite-ont-halsen-vilodag, om jag nu skulle fått för mig att "träna ikapp" så omöjliggjordes det dessutom av att barnens pappa är ute på välförtjänt baluns ikväll. Jag hade istället det stora nöjet att följa storebror till terminens första simträning! Då passade lillebror och jag på att bada lite också ;-) Och då är också säsongens alla bad hair days här igen #svinto #hurkandetbliså

Well. Jag simmade liiiiite också, typ hundra meter eller så. Och visst, jag är förkyld. Men. Alltså, jag kan göra ett stenhårt intervallpass och typ tycka det är hyfsat okej men simma 50 meter crawl och jag tappar andan? #herregud Man skulle ju nästan kunna tro att jag inte KAN simma ;-)

Vi hade en mysig kväll i simhallen som jag och lillebror dessutom avslutade i varmbassängen - det behövde den här mamman som INTE är van att vara i stora bassängen utan våtdräkt :-D

Blir det här sig likt igen tro? 

onsdag 3 februari 2016

En förkyld hals och en fantastisk lunchpromenad på Eriksberg!

Idag bytte vi kontoret mot en lägenhet på Eriksberg som arbetsplats - kul med luftombyte! På lunchen gick vi till Lindholmen Science Park och åt, cirkus en sisådär fem kilometer fram och tillbaka! Solen dök upp lite då och då och det var nästan vår i luften! #älskavåren Det var helt fantastiskt fint utmed älvstranden! Avslutade lunchen med att gå alla fem trappor upp. Och det var den träning jag fick idag. Vaknade förkyld men hoppades att jag skulle kunna tänka bort det under dagen men framåt eftermiddagen var det bara att inse att jag faktiskt har ont i halsen och att högintensiv intervallträning inte var att tänka på så jag gick in och bokade av mina pass :-(

Då hade jag inte längre bråttom hem så då jobbade jag en stund extra istället ;-) #vadärvälenbalpåslottet



tisdag 2 februari 2016

PT-pass # 47 en hyfsat #dagensunderdrift rejäl genomkörare av hela kroppen #hängmöradochklar

Efter lite kollektivtrafikstrul så landade jag till sist på gymmet och började värma upp med lite löpning/gång. Kroppen kändes faktiskt lika seg som huvudet, i natt blev ytterligare en natt med lite taskig sömn eftersom vi hade hyfsat hårda vindar natten till tisdag vilket - som vanligt - resulterade i att båda barnen ville sova hos oss. Då är det trångt vill jag lova! Nåja, #noexcuses  eller hur? Bara att glömma det och kötta den bästa träningstimmen på hela veckan!

Idag började vi med lite core och idag hade jag bättre kontroll på ländryggen än igår så yey för det! Skönt att få börja med det också och få känna sig lite stark för en gångs skull! Sedan lite djupa armhävningar, och ärligt - hur jäkla svårt kan det vara!!! Jag HATAR att ligga där som en skalbagge på rygg och känna mig svag och tung och fet. #frustrerandeminstsagt. Vi byggde sedan på frustrationen lite till genom att träna rörlighet i ryggen, jag kommer ju betydligt längre ner men balansen är fortfarande ett problem. Jag surnade till. FAN. Jag vill ju kunna det här! Samarbeta då kroppen! Igen. Känner mig klumpig och hatar att jag har så förbaskat dålig kroppskontroll! #gaaahhh..

Well, glöm det och vidare mot assisted chins, där kände jag mig stark igen ;-) även om den sista excentriska mer var platt fall än nåt "håll emot", men va sjutton, alla dom andra var ju bra! Därefter smal rodd, älskar att min rygg är stark och att jag nu efter Dennis lilla "åtgärd" i går har ännu bättre kontakt med mina skuldror! Det börjar ju bli lite tradtion att vi också gör den där övningen jag inte älskar jättemycket (och som jag alltid råkar glömma när jag tränar själv #haha #avslöjad) - ländrygg. Men jag behöver det så bit ihop bara och #älskadenförbannadesmärtan. Sedan lite benpress på 100 och 140 kilo. Många repetitioner, typ en miljard, kändes det som i alla fall ;-)  #åkejöverdriverlite Tillbaka till funktionella ytan och utsida lår med mottryck #krampihöftböjaren underarmar #åmajgoddsåjävlatungt, baksida axel #brännersomeld och vader #ahhhhh

Återhämtningsmål, nedvarvning och stretch. 100% rätt idag! 


Cardioavslutningen blev lite intervaller på ski-erg, kroppen svarar inte riktigt hundra men 165 var pulsen uppe i alla fall. Och med tanke på hur trött och hur ont i huvudet jag har haft idag så tycker jag det var förbaskat bra gjort!

måndag 1 februari 2016

Tre - två - ett - Då kör vi igen!

Först ett erkännande. Helt självgående är jag inte, innan idag satt jag och tänkte "men jag har ju sovit dåligt, och har lite ont i huvudet, och har jag inte lite lite ont i halsen, kanske jag ska avboka mig ändå". Men det viktigaste: Det gjorde jag inte! Jag sa istället till mig själv att "sluta gnälla nu, gå dit och gör det bästa du kan, inte tänka, bara göra!"


Det blev några kära återseenden när jag dök upp på gymmet, kändes ju som om det var flera månader sedan jag var där sist och inte fem dagar #haha #perspektivproblem. 

Måndagar är MoveIT-dagar och så även idag, coachen fortsätter med sin nya giv med ett varv och 4 intervaller per station. Ska jag vara helt ärlig så gillar jag nog två varv bättre, 4 intervaller om cirkus 30 sekunder med squathopp är det svårt att hålla pannbenent i schack för. Det blir lite tråkigt helt enkelt och då sänker jag intensiteten. 

Innan idag var jag hos Dennis Osteopat och han kollade igenom kroppen och tyckte den kändes bra och återhämtad #tackduärbästdennis! Han fixade också några stelheter och låsningar i både bröstrygg och ländrygg och kaboom så klarade jag 30 cm till i den där rörlighetsövningen! Ska tillbaka om några veckor när vi har tränat lite till, snart så! 

En övning idag var trx-rodd och då kände jag faktiskt att det krampade ihop lite i ryggen igen och jag tänkte att ops, det var nog inte så bra att inte vara jättesnäll mot ryggen så jag pausade och sedan körde jag jättelungt! Se där, jag KAN lyssna på kroppen #plötsligthänderdet. På samma sätt var det nog inte meningen att jag skulle göra några "fällknivar", ländryggen var inte alls glad för det, så jag lät bli. Men jag kände mig sjukt stark i core när jag gjorde två intervaller med cross-crawl #wihoooo och min nya rörlighet gjorde att jag med lätthet rullade högre upp än jag kunnat innan! 

Idag blev inte det där "jag-är-så-jäkla-stark-och-smidig-och-spänstig-och-mina-ben-är-tokpigga"-passet som jag lite hade väntat mig. Men det blev ett gött kafferep med nya proteinbars som återhämtningsmål efteråt, och det väger ju upp precis allt!